Met de schommelende gasprijzen van tegenwoordig en de verschillende subsidies die de overheid op warmtepompen biedt; wordt de aanschaf van een full electric warmtepomp aantrekkelijker dan ooit.
Wil jij ook op een duurzame manier gaan verwarmen?
Kies voor een warmtepomp van Zon NL!
✓ Korte levertijd en vakkundige plaatsing
✓ Een full electric warmtepomp
✓ Voor (bijna) elke woning geschikt
✓ Gratis een vrijblijvend adviesgesprek aan huis
✓ De hoogste subsidie in zijn klasse
Een lucht/water-warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Die warmte wordt overgebracht naar een soort koudemiddel. Dit middel gaat dan binnen je warmtepomp verdampen, waar het de warmte afgeeft aan je aanvoerleiding van je verwarming. Bijna alle (hybride) warmtepompen zijn eigenlijk lucht/water-warmtepompen.
Zelfs als het vriest, kan zo'n pomp nog steeds behoorlijk wat energie uit de lucht halen. Maar als het nog kouder wordt, gaat het rendement van de pomp wel omlaag.
De buitenunit haalt de warmte uit de buitenlucht. Die energie reist via een soort 'koelmiddel' naar een compressor. Daar wordt het doorgegeven aan de aanvoerleiding die op de de radiatoren en/ofof vloerverwarming zit aangesloten. Zon NL biedt een zogenaamde monoblock warmtepomp, wat wil zeggen dat de buiten- en binnenunit in één toestel zit. Hierdoor heb je alle techniek op één plek buitenshuis en zijn er minder ingewikkelde aansluitingen nodig.
Er zijn veel verschillende warmtepompen op de markt, zowel hybride als full electric varianten. Full electric wil zeggen dat je volledig gasloos kunt gaan verwarmen; bij een hybride warmtepomp dien je altijd een werkende CV-ketel als ondersteuning te hebben.
Vaak kunnen warmtepompen tegenwoordig niet volledig elektrisch verwarmen (een zogenaamde hybride warmtepomp) of zijn de vermogens beperkt waardoor de woning niet optimaal wordt verwarmd.

De ONE-12 warmtepomp heeft een vermogen van maar liefst 12 kW en kan het water verwarmen tot 75 graden Celsius. Hiermee is deze warmtepomp voor vrijwel elke situatie geschikt. Bovendien is de warmtepomp fluisterstil en heeft hij een hoge COP-waarde waarmee hij zowel comfortabel als energiezuinig werkt.
Met een full electric warmtepomp heb je de mogelijkheid om volledig van het gas af te gaan. Of je daar nu al voor kiest of dat je nog een tijdje de oude CV-ketel ernaast wil blijven gebruiken; het feit dat je van het gas af kúnt is een geruststellende gedachte.
Een full electric warmtepomp is vaak een monoblock variant, wat wil zeggen dat er alleen een buitenunit wordt geplaatst. Hierdoor zit de techniek op één plek en heb je in huis geen storende kast meer hangen.
Door volledig elektrisch te verwarmen en ook het tapwater op een duurzame manier te verwarmen; kun je volledig van het gas af. Dit scheelt niet alleen in de gaskosten maar ook in de netbeheerkosten die je kunt schrappen zodra je door de netbeheerder de gasaansluiting laat afsluiten.
Een volledig elektrische warmtepomp heeft in de regel een hogere subsidie dan een hybride warmtepomp. Omdat je de potentie hebt om volledig van het gas af te gaan, draag je een groter steentje bij aan de verduurzaming van Nederland dan bij een hybride warmtepomp, vandaar een hogere 'beloning'.
Een warmtepomp zorgt voor de verwarming in huis; maar wil je écht verduurzamen, dan kun je ervoor kiezen om een warmtepompboiler erbij te nemen. Deze boiler zorgt ervoor dat restwarmte uit de ruimte wordt gebruikt om warm tapwater te genereren. Op deze manier kun je de ketel helemaal weg halen en kun je dus ook helemaal van het gas af.
De warmtepompboiler is in verschillende maten verkrijgbaar. Hoeveel inhoud voor jouw situatie het meest ideaal is, hangt af van een aantal factoren zoals aantal personen in het huishouden, maar ook bijvoorbeeld de eventuele aanwezigheid van een bad. We adviseren je graag welke inhoud voor jou geschikt is.
Met een vermogen van maar liefst 12 kW is de Climalutions ONE-12 met recht een krachtpatser te noemen. Voor de meeste woningen is de ONE-12 uitermate geschikt en kan hij moeiteloos voldoen aan de warmtevraag. Is de warmtevraag minder (bijvoorbeeld bij minder koude dagen), dan werkt de warmtepomp ook minder hard. Omdat de ONE-12 kan moduleren, past hij zijn benodigde vermogen moeiteloos aan op het moment dat dit gewenst is.
Blijkt tijdens een adviesgesprek dat jouw woning behoefte heeft aan een grotere warmtepomp, dan zal één van onze adviseurs dit met je bespreken en zullen we samen naar een alternatief kijken. Op aanvraag kunnen we ook een ONE-18 (met 18 kW vermogen) leveren; of kan er gekozen worden voor een zogenaamde cascade-opstelling waarbij 2 warmtepompen in serie worden aangesloten. Dubbel zoveel vermogen maar wat vooral interessant is; je ontvangt 2 keer het subsidiebedrag waarmee dit een uiterst aantrekkelijke optie is voor grote woningen.
Een traditionele CV-ketel staat vaak ingesteld op een aanvoertemperatuur van 70-80 graden. Dit wil zeggen dat het water tot bijvoorbeeld 70 graden Celsius wordt verwarmd en door de radiatoren wordt gepompt. Als je dit zelfde resultaat met een warmtepomp wil bereiken, ben je gebonden aan de maximale aanvoertemperatuur die de warmtepomp kan genereren. Vaak is dit rond de 55 graden Celsius, wat zou betekenen dat de warmtepomp niet de gewenste temperatuur kan genereren.
Een warmtepomp werkt echter iets anders; waar we gewend zijn om 's nachts de thermostaat lager te zetten, verwarm je bij een warmtepomp in de regel 24 uur per dag op dezelfde temperatuur. Hiermee kan de aanvoertemperatuur een stuk lager worden gezet (waarmee er dus ook zuiniger wordt verwarmd).
Het grote voordeel van de ONE-12 is dat deze een maximale aanvoertemperatuur van 75 graden Celcius heeft. Je zet de temperatuur dan nog steeds zo laag mogelijk (om zo zuinig mogelijk te werken); maar in extreme omstandigheden kán hij wel tot 75 graden aanvoertemperatuur genereren. Zo weet je dus zeker dat je altijd de juiste temperatuur in huis hebt en dat je het nooit koud krijgt; wel zo fijn!
Door het hoge vermogen van maar liefst 12 kW is de Climalutions ONE-12 voor bijna elke woning geschikt.
Met de mogelijkheid om het verwarmingswater te verwarmen tot 75 graden, is de ONE-12 ook voor oudere woningen geschikt.
Met een geluidsniveau van +- 32dB op één meter afstand, is de ONE-12 één van de stilste warmtepompen op de markt.
Met een hoge COP van 6,34 en een SCOP van 4,85 bij 35 graden Celsius is de ONE-12 één van de zuinigste warmtepompen op de markt.
De gepoedercoate kast om de warmtepomp heen wordt geleverd in de kleur antraciet, waarmee hij minder in het oog springt dan de witte versies die veel merken op de markt hebben.
Vanuit het RVO wordt er jaarlijks een subsidie toegekend op de aanschaf van een warmtepomp. Hoe hoog de subsidie is, is afhankelijk van de specificaties, vermogen en kwaliteit van de warmtepomp.
De Climalutions ONE-12 heeft in 2024 een subsidiebedrag van maar liefst €4275,- toegekend gekregen; wat betekent dat het in deze klasse warmtepompen de hoogst mogelijke subsidie is. Dit zegt uiteraard iets over de kwaliteit, maar laat je vooral ook goed adviseren door één van onze adviseurs over de perfecte opstelling van jouw warmtepomp.
Voor de optimale werking van een warmtepomp is het soms nodig om een buffervat te installeren. Dit buffervat zorgt er simpel gezegd voor dat de warmtepomp de druk kwijt kan op het moment dat er geen warmtevraag is. Ook wordt de installatie er energiezuiniger van.
In sommige gevallen is een buffervat een 'noodzakelijk kwaad', in andere gevallen is het een extra luxe om de installatie energiezuiniger te maken. Wat in jouw geval van toepassing is bekijken we graag bij jou op locatie zodat we een duidelijk beeld hebben van de benodigdheden om de warmtepomp zo optimaal mogelijk te laten werken.
Onze monteurs hebben ruime ervaring in warmtepompen en airconditioning (wat in feite ook een soort warmtepomp is). Door deze jarenlange ervaring ronden wij een installatie doorgaans binnen één dag op. Tijdens deze dag wordt de warmtepomp geïnstalleerd, sluiten we eventueel de warmtepompboiler en/of buffervat aan en leggen we de gehele kabelroute aan. Ook het kalibreren van de thermostaat doen we tijdens de installatie, waardoor je meteen duurzaam kunt gaan verwarmen.
Ga jij helemaal van het gas af en moeten we de oude CV-ketel demonteren? Dan zorgen we dat dit water- en luchtdicht wordt afgesloten en desgewenst voeren we de oude ketel voor je af. Zo word je maximaal ontzorgd en ben je binnen één dag van het gas af.
De BLR-1 warmtepompboiler kan het tapwater tot 75 graden Celcius verwarmen. Waarschijnlijk heeft jouw woning dit niet nodig; dan stel je hem op een lagere (en dus zuinigere) temperatuur in.
Eén warmtepompboiler van 100 liter kan op een bestaand stopcontact/groep worden aangesloten. Hiermee heb je geen ingewikkelde kabelroutes door het huis.
Door meerdere warmtepompboilers van 100 liter te koppelen, vergroot je de capaciteit. Mocht dit qua ruimte niet mogelijk zijn, dan bespreken we samen met jou een alternatief.
Wij zetten ons in voor kwaliteit en tevredenheid van onze klanten. Door samen te werken met gerenommeerde fabrikanten, leveren we een hoogwaardige warmtepomp en bijbehorende materialen. Zo kun je erop vertrouwen dat je duurzame en betrouwbare producten krijgt van de hoogste kwaliteit. Onze monteurs zorgen ervoor dat de warmtepomp vakkundig wordt geplaatst en aangesloten. We streven naar een vlot installatieproces, zodat je snel van duurzame warmte kunt profiteren. Onze klantenservice staat altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden, vanaf het eerste contact tot na de installatie. Kortom, bij Zon NL ben je verzekerd van hoogwaardige duurzame warmte en een betrouwbare partner.
Laat je gegevens hier achter en wij nemen z.s.m. contact met je op om een adviesgesprek in te plannen.
Bedankt voor je bericht. We zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.
Oeps, er ging iets niet helemaal goed. Zou je het formulier nogmaals willen invullen zodat we zeker weten dat dit goed binnen komt?